Valikko Sulje

Uutiset

Sähköiset viisumit Pietariin ja Leningradin alueelle

Alkaen 1.10.2019 suomalaiset voivat saada Venäjän ulkoministeriön e-viisumisivustolla
http://electronic-visa.kdmid.ru/ liikematkoille, humanitaarisille vierailuille ja turistimatkoille tarkoitetut sähköiset kertaviisumit Pietariin ja Leningradin alueelle.

Sähköinen viisumi Pietariin ja Leningradin alueelle suuntautuville matkoille myönnetään ainoastaan eräiden valtioiden kansalaisille.

Sähköisen viisumin saa maksutta täyttämällä ym. e-viisumisivustolla oleva hakemus vähintään neljä kalenteripäivää ennen suunniteltua matkaa sekä liittämällä hakemukseen valokuvatiedoston.

Sähköinen viisumi myönnetään 30 päiväksi myöntämispäivästä laskien enintään 8 vuorokauden oleskelulle Venäjän alueella alkaen saapumispäivästä.

Sähköinen viisumi Pietariin ja Leningradin alueelle on voimassa saapuessa Venäjälle ja poistuessa Venäjältä lento-, auto- ja vesiliikenteessä, sekä ilman kuljetusvälineitä (jalan) seuraavien Venäjän federaation Pietarissa ja Leningradin alueella sijaitsevien raja-asemien kautta:

  • Pulkovon lentoasema,
  • Vysotskin satama , Pietarin suursatama (Bolshoi port/morskoi vokzal), Pietarin matkustajasatama,
  • Ivangorodin, Torfjanovkan, Brusnitshnojen ja Svetogorskin maantieraja-asemat
  • Ivangorodin jalankukijoille tarkoitettu rajanylitysasema.

Pietarin ja Leningradin alueen sähköisten viisumien käyttö ei ole toistaiseksi mahdollinen junaliikenteessä, sillä raja-vartiostolla puuttuu parhaillaan siihen tarvittava kannettava e-viisumitarkastuslaitteisto rajatarkastuksen toteutuessa Suomi- ja Viro-liikenteessä junassa eikä kiinteillä rajatarkastusasemilla.

Pietarin ja Leningradin alueen sähköisen viisumin haltijalla on oikeus oleskella ja liikkua ainoastaan Pietarin kaupungissa ja Leningradin alueella. Tämän lainsäädännön määräyksen laiminlyöminen tarkoittaa ulkomaan kansalaisten oleskelusääntöjen rikkomista Venäjällä, josta seuraa hallinnollinen vastuu.

Kuljetusyhtiöt pystyvät tarkastamaan ulkomaalaisella sähköisen viisumin voimassaolon ja kelpoisuuden Venäjän ulkoministeriön sivustolta http://evisacheck.kdmid.ru/, venäjän tai englannin kielellä.