Valikko Sulje
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pyöreän pöydän visiokeskustelu: Turun alueen osaamisen nykytilan ja tulevaisuuden kartoitus

22 tammikuun @ 12:00 - 13:45

Turun kaupunki käynnisti syyskuussa 2019 laaja-alaisen ja pitkälle tulevaisuuteen ulottuvan osaamisen kehittämisen visiotyön osana Turun elinkeino-, koulutus- ja elinvoimapolitiikkaa. Selvityshenkilöksi kutsuttiin Turun yliopiston rehtori emeritus Kalervo Väänänen. Turulle halutaan luoda kokonaisvaltainen ja pitkälle katsova visio, joka on jo olemassa olevien kaupunkikehityshankkeiden kaltainen sekä kattaa lisäksi koko koulutuspolun perusasteelta yliopistotasolle saakka. Selvityshenkilön työtä tukee Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus.

Aloite visiotyön käynnistämiseen tuli alueen teknologiateollisuudelta ja Turku on asiassa valtakunnallinen edelläkävijä. Eri toimialoilla keskitytään visiotyössä laajasti tarvittavaan ammattitaitoon, kansalaistaitojen sisältöihin ja kehittyviin vaatimuksiin. Taloudelliset ja yhteiskunnalliset muutokset, erityisesti digitalisaatio, muovaavat niitä voimakkaasti lähivuosina. Visiotyön tulos tulee ohjaamaan koulutuksen kehittämistä ja kannustaa samalla myös kaikkia alueen toimijoita kehittämään osaamista, hyvinvointia ja henkistä pääomaa. Tämänhetkiset koulutuksen rakenteet ja toteutustavat ovat työn pohjana, mutta ne eivät rajaa pitkän aikavälin tavoitteiden hahmottelemista.

Visiotyön valmistumisen tavoiteaikataulu on keväällä 2020, ja valmistelun aikana kuullaan laajasti koulutusalan edustajia, päättäjiä, elinkeinoelämää ja kansalaisyhteiskunnan toimijoita.

Elinkeinoelämälle suunnattu vapaamuotoinen teemoitettu keskustelutilaisuus on tarkoitettu yritysjohtajille.

Tilaisuutta isännöi Turun yliopiston rehtori emeritus Kalervo Väänänen ja keskustelua johtaa Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus.

Tilaisuus järjestetään NaviGate 2020 -messujen yhteydessä ja sen aikana tarjoillaan lounas. Osallistujilla on mahdollisuus jäädä seuraamaan messujen päälavalla kello 14:00 alkavaa keskustelua, jossa kolmen telakan edustajat keskustelevat aiheesta ”Future of knowledge and knowhow in marine industries”.

Aika: Keskiviikkona 22.1. kello 12:00-13:45

Paikka: Turun Messukeskus, ravintolasali Festossa sijaitseva Bankettisali 1

Ilmoittautuminen: 7.1. mennessä

 

Lisätietoja visiotyöstä:

Projektipäällikkö Johanna Ollila, TY/Tulevaisuuden tutkimuskeskus, 040 5200 222

Selvityshenkilö Kalervo Väänänen, 040 7011 303

Toimialajohtaja Timo Jalonen, Turun kaupunki, 050 4323 646

Tiedot

Päivämäärä:
22 tammikuun
Aika:
12:00 - 13:45

Tapahtumapaikka

Turun messukeskus
Messukentänkatu 9–13
Turku, Suomi
+ Google Map