config
A- A A+

Tulevat tapahtumat

10 loka 2018
Yritysmatka ViroonSuomen Pietarin-pääkonsulaatti, Karjalan tasavallan aluehallinto ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari kutsuvat suomalaisyritykset mukaan Team Finland -vienninedistämismatkalle Petroskoihin.

Yrityksistä koostuvaa suomalaisdelegaatiota johtaa Pietarin-pääkonsuli Anne Lammila.

Suomi on Karjalan tasavallan ulkomaankaupan tärkein kumppani. Suomalaisyrityksistä Pin Arctic Oy:llä on sahateollisuustoimintaa Kostamuksessa. Muita merkittäviä suomalaisinvestoijia Karjalassa ovat PKC Groupin johdinsarja- ja elektroniikkatehdas Kostamuksessa, Rapalan uistintehdas Sortavalassa, Ponssen huoltokeskus Pitkärannassa, Karlis Groupin saha Värtsilässä sekä Stora Enson saha Impilahdessa. Petroskoin yliopiston IT-puistossa on lisäksi ollut useita suomalaisia tutkimushankkeita.

Tuore Karjalan kehittämisohjelma allekirjoitettiin pääministerin toimesta tämän vuoden maaliskuussa ja se ulottuu vuoteen 2020 saakka. Venäjän tullin mukaan Karjalan ulkomaankaupan arvo kasvoi 48 % vuonna 2017. Julkisia investointeja tehdään, teitä ja siltoja rakennetaan ja parannetaan Venäjän valtionavun turvin. Suomalaisinvestointeja toivotaan kuitenkin lisää, etenkin yksityissektorilta.

Karjalassa luodaan suhteita myös Kiinan suuntaan. Yhteistyömahdollisuuksia kiinalaisten kanssa tutkitaan tuulivoimalarakentamisen, luonnonmarjojen jalostuksen, kulttuurivaihdon ja turismin aloilla. Yksi kehittyvistä toimialoista on myös kalankasvatus ja kalatalous. Myös suomalaisille yrityksille löytyy liiketoimintamahdollisuuksia näiltä aloilta. Cleantech -alalla on myös menty eteenpäin, sillä Petroskoin jätevedenpuhdistamo avattiin uudelleen saneeraustöiden jälkeen. 

Suunnittelemme ja kohdennamme matkan ohjelman, yritysvierailut ja neuvottelut osallistuvien yritysten toimialojen ja tavoitteiden mukaisesti. 

Tervetuloa tutustumaan Karjalan tarjoamiin mahdollisuuksiin kesäisellä vienninedistämismatkallamme!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.svkk.fi/tapahtumat/team-finland-matka-petroskoihin/?vinep=316751773&vinem=330665309&vinecr=2016-10-25T16


 


World Trade Center Turku
Vierailukeskus Joki, Lemminkäisenkatu 12B · Turku, FINLAND
chamber@wtc-turku.fi

Jäsenedut

  • Klubitapahtumat, seminaarit ja koulutukset
  • Tietopalvelu
  • Kontaktit muiden WTC-jäsenyritysten kanssa kotimaassa ja ulkomailla
  • Yritysdelegaatiot Suomesta ja Suomeen
  • Liikeyhteydet
  • Ravintolapalvelut
  • Kokoustilat
  • WTC-klubit ympäri maailman
  • WTC-hotellit ympäri maailman
  • WTC Turku Internet-sivuilta linkit jäsenten kotisivuille
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lounaslista

vellamo